Само в 7DniSofia.bg

ГОРЕЩО! Деси Атанасова отвърна на ветото на президента Радев, заля го със студена вода

payimage-562177

Първи реакции, след като Румен Радев наложи частично вето върху приетите изменения в Изборния кодекс.

“Президентът желае хартиената бюлетина, всичко свързано с машинното гласуване и електронното дистанционно гласуване да се запази във вида му, който беше в Изборния кодекс преди да бъде променен”. Това заяви Десислава Атанасова, председателят на ПГ ГЕРБ в кулоарите на парламента.

“Смятам, че има достатъчно сериозна воля от парламентарните групи това вето да не бъде прието и да се препотвърдят промените в ИК”, заяви още тя.

Надежда Йорданова от ДБ също коментира ветото на президента. “Ветото е сериозно обосновано и обръща внимание, че с промените няма смисъл от машинния вот и се създават опасности от таен вот. Двата различни начина на гласуване имат различна защита, което е сериозно предизвикателство пред прозрачния вот. Ние трябва да обсъдим задълбочено мотивите на президента и ветото да не бъде отхвърлено”, обясни Йорданова.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ уточни, че е очевидно мнозинството за преодоляване на ветото на президента. “Ние ще продължаваме да настояваме за промените, но според мен ГЕРБ, ДПС и БСП ще се възползват и ще налижат вето”, подчерта той.

Александър Николов от „Български възход“ също уточни, че партията ще подкрепи ветото на президента. “Машинният вот работи, има много по-важни решения от Изборния кодекс”, заяви още той, цитиран от БГНЕС.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории