Премиерът се размечта: Вече си представях заглавията в медиите – „Гълъб Донев отлетя от МС”

гълъб донев

Вече си представях заглавията в медиите – „Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет”. Обаче оставаме, както стана ясно след гласуването на народните представители. Остава и надеждата за съставяне на редовно правителство. Така служебният премиер Гълъб Донев коментира отхвърленото от Народното събрание правителство „Габровски” преди началото на заседанието на кабинета.

Донев уточни, че служебното правителство продължава работата по обявените в началото на мандата си приоритети.

„От хода на дискусията в парламента днес ясно пролича, че тази наша мисия за работа с мисъл за хората се възприема и от народните представители. Това ми дава надежда за успех в търсенето на модела за съставяне на редовно правителство”, каза още министър-председателят.

„Работим с мисъл за хората, спазвайки законите на Република България. От хода на дискусията в парламента днес ясно пролича, че тази наша мисия за работа с мисъл за хората се възприема и от народните представители. Това ми дава надежда за успех в търсенето на модела за съставяне на редовно правителство“, допълни Гълъб Донев.

В дневния ред на заседанието днес е предвидено обсъждане на Проект на постановление за приемане на списък на продуктите, свързани с отбраната и на списък на изделията и технологиите с двойна употреба, които подлежат на контрол при внос.

Кабинетът разглежда и проект на решение за приемане на Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021 – 2027 година, както и проекти на постановления за вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики или бюджетни програми по бюджетите на някои министерства.