Киро е безутешен! Митов заговори за патологиите му и заяви: Промяната са амбулантни търговци

даниел митов

На България ѝ е нужно редовно правителство. Чухме от всички парламентарни групи недоволство от начина, по който служебното правителство управлява и затова че президентът Радев управлява еднолично страната ни. Това заяви пред Нова нюз Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

За да има редовен кабинет трябва да има компромис, какъвто направихме ние – да не предлагаме кабинет, в който има отявлени политически фигури от ГЕРБ, а експертен кабинет, каза още той.

Патологиите на Кирил Петков са трудни за коментар. Продължаваме промяната“ имаха успех преди известно време с революционното говорене, но от тогава ситуацията се е променила. Те са единствените обаче, които не искат да се променят. Трябва да разпознават еволюцията на политическата ситуация, но не успяват и продължават да разчитат на старото конфронтационно говорене, но то води само до кризи. Не може да се продължава с тази агония.

Кирил Петков и Асен Василев еднолично защитаваха „Газпром“, когато върнаха посредниците в доставките с газ за България и потребителите започнаха да плащат с 30% по-скъп газ. Вместо да има търговия и организиран капацитет, те върнаха обратно посредниците. Това бе очевидно за всички. На човек, който влезе в политиката с измама, не знам как може да му се вярва. Амбулантни търговци се превърнаха в амбулантни политици, допълни той.

Очакваме подкрепа от всички отговорни политически партии, които осъзнават страната ни в какво състояние е. Ако не стане с първия или с третия мандат – отиваме на избори. Ще си проличи кой мисли за избори и кой не. Ние не искаме да ходим на избори, ако Кирил Петков иска да ходи – нека да го каже, завърши Даниел Митов.