Депутатите изпопадаха от смях в НС! Кирова се качи на трибуната, а Шишков излезе да… търси очила

росица кирова

Доста неловка, но и весела ситуация се разигра преди минути в сградата на Народното събрание (НС). Днес депутатите се събраха на извънредно заседание. Те изслушат служебния регионален министър Иван Шишков за напредъка на строителството на трансевропейския транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България.

За едно от питанията към министър Шишков на парламентарната трибуна се качи депутатът от ГЕРБ Росица Кирова.

„Г-н Шишков, въпросът ми е малко „аут оф дейт“, защото е зададен на 1 ноември..“, започна Кирова, но точно в този момент заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин я прекъсна, тъй като служебният министър напусна залата.

„Г-жо Кирова, очилата да си вземе само Г-н Шишков“, каза той и допълни:

„Той можеше да Ви чуе и без очила, но след това трябва да може да следи отговора, който ще даде, а знаете, че има десетки въпроси към него и сигурно не знае всички отговори наизуст“.

Веднага след това изказване на Вигенин и създалата се ситуация в залата част от депутатите избухнаха в смях, но секунди след това настана неловка тишина, тъй като нищо не се случваше.

„Нулирахме времето Ви, ще започнете от начало“, каза след няколкоминутно мълчание Вигенин, а Кирова продължаваше да е на трибуната.

„Благодаря, аз предвидливо си извадих картата“, отвърна му депутатката от ГЕРБ.

„Можеше да му услужа на министъра с моите очила“, пошегува се тя, обръщайки се към Вигенин.

„Опасявам се да не са загубени тези очила“, отвърна й зам.-председателят на НС, но точно в този момент министър Шишков се върна в залата, носейки очилата си.

„А, всичко е наред. Имате думата“, каза Вигенин на Кирова и тя продължи с въпроса си, получавайки след това отговор от Шишков, който прочета написаното с очилата, които се наложи да издирва.