Разбиха депо с 200 кг марихуана, продавана на 14-годишни в училищата. Един от дилърите – 16г. дете

наркотици

400 000 дози марихуана, която на улицата струва около 6 млн.лв., са открили полицаите в депо в лясковското село Джулюница. При мащабната полицейска акция се стигнало до производителя на канабиса в огромна оранжерия на бивша консервна фабрика в селото. Шестима души, сред коитио и 16 годишен ученик, са задържани. Те са от Лясковец и Джулюница. От всичките криминално проявен е само съдържателят на депото, обявиха на съвместен брифинг от Окръжната прокуратура и дирекцията на полицията в Търново, предава 24 часа.

„Разбихме група, която разпространява по училищата в Горна Оряховица и Лясковец основно марихуана. Първоначално са задържани двама дилъри на ниско ниво. Единият е 16-годишен ученик, а другият на 21 г. В последствие беше задържан и 31-годишен мъж, който организира цялата тази дейност. На него се отчитат дребните дилъри веднъж седмично. След това бе задържан и доставчикът на марихуаната – на 30 г. от Джулюница. В него при претърсванията бяха намерени около 3 кг. Стигнахме и до основния разпространител, т.нар.депо в частен дом в Джулюница. Там намерихме около 200 кг марихуана“,каза шефът на ОДМВР ст.комисар Димитър Машов.

Разработката е по сигнал, а в процеса на работа полицаите стигнали и до оранжерията, от която е доставяна марихуаната, в бившата консервна фабрика на Джюлюницата, която е разпродадена на части на различни лица. Ако една цигара е половин грам, това са 400 000 дози. На улицата пазарната стойност е около 6 млн.лв., изчислиха разследващите.

„Дрогата е разпространявана основно сред гимназисти. В момента се разпитват свидетели, които са си купували. Най-малкият свидетел е 14-годишен, това е трагедията. Тези 400 000 дози са приготвени за нашите деца“, допълни окръжният прокурор Христо Христов.

„Повдигаме обвинения за държане и разпространение на наркотични вещества, трима от арестуваните ще бъдат задържани за 72 ч. и ще поискаме от съда налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. От 5 до 15 г. затвор е предвиденото наказание, когато дрогата е в особено големи размери“, поясни наблюдаващият прокурор Таня Катрева.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории