Изповед! Драматични думи на кандидат-министър: Лепенето на етикети явно е национален спорт

драгомир заков

Вече официално папката е връчена и имената са ясни. Държавата е инвестирала в мен повече от 20 години – заплати, осигуровки, обучения и др. Сега, същата тази държава има нужда инвестицията да се “изплати” в критичен момент. Също толкова критичен, колкото и на 1 март. Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя! Това написа на страницата си в социалната мрежа Драгомир Заков- номиниран за външен министър в кабинета „Габровски“. Ето и още от думите на Заков:

„След течовете към медиите и многобройните интерпретации вчера, коя от коя по-екзотични, следва истината такава, каквато е: Няма трансфери между Барселона и Реал Мадрид, нито между Левски и ЦСКА. Сега сериозно. Лепенето на етикети явно се е превърнало в национален спорт. Преди да замина за Брюксел бях “човек на Радев”, после бях “човек на Борисов и Захариева”, след това “предложение на Нинова” за МО, “лице на ПП” по време на предизборния период, сега пък съм бил “не знам какво си”.

Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства. Колко още способни българи да си отидат от тук? Държавата е инвестирала в мен повече от 20 години – заплати, осигуровки, обучения и др. Сега, същата тази държава има нужда инвестицията да се “изплати” в критичен момент. Също толкова критичен, колкото и на 1 март. Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя!

Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България. Не, не бройте служебни министри – те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна. Експертизата, опитът и дългът нямат цвят и партийност. Всъщност имат три цвята. Бяло, зелено и червено – цветовете на българския флаг! Време е политиците и политиканстването да отстъпят пред дълга!Важни са тези, които работят.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории