Главният прокурор Гешев изненада водещия с разкритие, хвърли голяма бомба за Бойко Борисов

Иван-Гешев-1

„Г-н Борисов в последните години съм го чувал 2-3 пъти, и то по празници“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев при гостуването си в предаването „Панорама“. Водещият Бойко Василев уточни, че интервюто е правено по-рано през деня, а не се провежда на живо в момента.

„Ако става въпрос за връзки и отношения извън закона и морала, такива не съм допускал. Но като демократ, аз спазвам принципа за разделение на властите, който предполага и взаимодействие между отделните власти. В рамките на това няма как да нямам определени срещи с определени политици. Публично, множество пъти дискутирах, разговарях с всякакви политици. И не ме е страх. Някои политици може да ги е страх, но мен не“, обясни още той и добави, че не мисли, че има изтичане на информация към Бойко Борисов по дадено разследване.

„Няма никаква разлика между Пеевски, Божков или Цветан Василев – има еднакъв подход на българската съдебна власт и той е спазване на Конституцията и законите на страната. Аз не виждам проблем, ако има убедителни доказателства или е разкрито престъпление от българските служби за сигурност, никой български прокурор да разследва когото и да е – включително депутата Пеевски или който и да е от нас“, каза Гешев в отговор на въпрос.

Според Гешев идеята за съдебна реформа и по-голям контрол върху главния прокурор не е немислима, но не кореспондира с Конституцията. Заяви, че не е вярно, че притежава всевластие.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории