ГОРЕЩО! Слух броди из НС: Радев дава 3-тия мандат на БСП, за да провали шансовете за правителство?!

румен радев

Горещ слух броди из парламентарните групи в 48-ото Народно събрание, пише ПИК. Според последните новини президентът Радев вече е решил на кого ще връчи третия мандат и това ще е БСП.

Народните представители вече планират предизборната си кампания, тъй като с мандат на БСП редовен кабинет не би бил възможен. Това е така, защото ГЕРБ не може да подкрепи правителство на социалистите. Партията на Борисов е приела декларация, че няма да участва в управление с БСП, а за да се отмени тази декларация, е необходимо да се събере с месец предизвестие ръководният орган на ГЕРБ. Чисто времево това не може да осъществи във времето от връчването на третия мандат до гласуване на кабинет.

Заради разногласията с „Продължаваме промяната“ и връщането на хартиената бюлетина по предложение на БСП, Кирил Петков и Асен Василев също няма как да подкрепят правителство на социалистите.

С избирането на БСП за третия мандат държавният глава кроял планове да продължи да управлява със служебни кабинети най-рано до началото на април.

Втората голяма цел на Радев била да употреби БСП и да вдигне рейтинга на новосформираното ляво обединение. Провал на социалистите с третия мандат ще се отрази пряко върху резултата им на очертаващите се предсрочни избори. Ако новосформираното ляво обединение пък открадне достатъчно гласове от БСП и влезе в следващия парламент, то Радев ще има цяла парламентарна група, която ще изпълнява повелите му.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории