,,Синя“ България в очакване: Това ли е новият шеф на Левски? (СНИМКА)

левски

Датчанинът Расмус Анкерсен ще поеме управлението на Левски, ако преговорите за придобиването на клуба от „Спорт Рипаблик“ бъдат финализирани успешно.

По всяка вероятност именно той е човекът, който е провел разговори с треньора Станимир Стоилов преди няколко дни, пише БЛИЦ.

39-годишният Анкерсен е познато име във футбола. В периода 2015-20 г. е спортен директор на английския Брентфорд и същевременно президент на Мидтиланд. Това се дължи на факта, че двата клуба са собственост на англичанина Матю Бенъм. В датския клуб Анкерсен е бил шеф на бившите български национали Николай Бодуров и Божидар Краев.

Расмус Анкерсен е съосновател на „Спорт Рипаблик“ и в момента едновременно е спортен директор на английския Саутхямптън и президент на турския Гьозтепе. Именно затова се очаква да заеме и значителна ръководна роля на „Герена“.

Датчанинът следи отблизо изявите на „сините“ вече няколко месеца. През месец май той е бил на финала за купата на България, в който Левски се наложи над ЦСКА с 1:0 и спечели първия си трофей след 13-годишно чакане.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории