Корнелия Нинова скочи грозно на Радев: Внася агресия и разделителни линии! Води война с нас

корнелия нинова

Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви от Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава Нова.

„Мисля, че може да има редовно правителство. Но за мен шокираща е разделителната линия между президента и партиите. Днешните консултации с ДБ бяха повече от остри, повече от агресивни. Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме вече е показателно във война – и с нас, и с ПП, и с ДБ. Това не е добре за страната. Президентът внася агресия и разделителни линии”, каза Нинова.

„Отговорността пред нас, всички партии, е още по-голяма – да намерим пътя към редовно правителство и работещ парламент. Обратното е движение към президентска република с огромни стъпки”, каза още Нинова.

„Президентът обвързва даването на третия мандат с дата за изборите. Той предопределя отсега, че няма да има правителство, което не е негова работа. Негова работа е да връчва мандати. Той не желае да съдейства да има правителство”, смята Нинова.

Ако от БСП получат мандата, те ще направят всичко възможно да има правителство. Нинова отказва да коментира избори, преди да са изчерпани мандатите.