Полицай е с опасност за живота след гонка с нелегални мигранти в София, задръстването е километрично

payimage-560452

Катастрофа в София след гонка с полицията. Инцидентът е станал малко след 7 часа тази сутрин, на излизане от столицата към АМ „Тракия”, в посока Казичене.

При сблъсъка е ударен полицейски бус, а един служител на реда е бил тежко ранен, предава NOVA. В преследваното превозно средство са открити десетима нелегални мигранти.

По неофициална информация бусът с мигранти е излязъл от Околовръстния път на автомагистрала „Тракия”. Там е започнала гонката с полицията. За да ги спре, друг полицейски бус е пресякъл пътя на нарушителите, но бил ударен.

Полицаят, шофьорът на буса с мигранти и трима от чужденците са настанени в столичната УМБАЛ „Св. Анна“. Служителят на реда е бил неконтактен. Свидетели на инцидента, които помогнали на пострадалия, потвърдиха, че униформеният е бил ранен в областта на главата. Един от мигрантите е настанен във Военномедицинска академия с травма на главата, казаха от болничното заведение.

В района на „Околовръстното шосе“ се е образувало задръстване, а трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

От Окръжна болница потвърдиха, че полицаят е с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. В момента медици го оперират по спешност. Тримата пострадали нелегални мигранти са с фрактури.

Оглед на място извършват Мариан Маринов и Пламен Китов, които са следователи от НСлС.