ШАПКИ ДОЛУ! Вицето на Радев трогна хиляди българи с речта си: Обичаме те, Ламбо, не си забравен!

1669040459

„Има нещо много в днешния ден да говорим за Стефан Данаилов. През 2016 г. той даде своята благословия към моето и на президента Радев участие и беше председател на нашия инициативен комитет. Когато спечелихме втория мандат, и той не беше вече между нас, аз благодарих публично на него, защото той пръв повярва в мен и ми даде увереност да вляза в политиката. След това спечелихме. Ето на днешния ден се навършва точно една година оттогава. Няма нищо случайно“. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която стана патрон на празничните чествания за 80-ата годишнина от рождението на Стефан Данаилов в Народния театър, предава 24 часа.

„Всички, които го познаваме знаем, че едно дяволито пламъче щеше да се появи на лицето му, ако можеше да ни види сега. Щеше да каже: „Защо не се занимавате с нещо полезно?“. От друга страна съм сигурна, че щеше да му бъде драго, защото е човешко – всеки иска да е оценен, да му се радват, да получава доверието и обичта на хората“, каза още Йотова. Тя обясни, че винаги се е възхищавала на уменията на актьора да се радва на малките неща и винаги да дава максимума от себе си. „Беше от онези, за които Валери Петров казваше, че са от „хвърчащите хора, които идват от Космоса, но пък са родени на Земята. Такъв беше Ламбо. Аз съм имала възможността да бъда с него на едни денонощни пленуми на БСП, в които той участваше. Спомням си и двете кървави писма, които ни написа – едното беше 2011, другото 2017 година и ако днес трябва да определея характера на тези писма, то това дори не е червен цвят, а палитра цветове, които бликаха от всяка негова дума“, каза още Йотова.

Когато при нея дошла племенницата на Данаилов – режисьорката Росица Обрешкова да застане с името си зад тези чествания, вицепрезидентката дори за момент не размислила. „Доста институции, на чиято врата са потрапали не са дали подкрепата си, но това си е на тяхната съвест“, казва Йотова и вметна, че от всичко най-много Ламбо е обичал учениците си. „Когато говореше политически той ги сравняваше с нас. Казваше – „Моите ученици са доста по-талантливи от вас. Казваше го с иронията, но и с голяма болка, защото всеки един политик малко или много се опитва да играе роля, но той казваше: „За нищо не ставате, елате в НАТФИЗ да видите как се прави това“, разсмя залата Йотова, като накрая завърши с думите: „Обичаме те, Ламбо, не си забравен“.

На събитието освен вицепрезидентката присъства авторът на новата книга за Стефан Данаилов – Георги Тошев, племенницата му Росица Обрешкова, шефът на БНР Милен Митев и ученикът на Ламбо – Деян Ангелов.

80-тата годишнина от рождението на големия актьор ще се чества с мащабна програма. Тя е под надслов „Стефан Данаилов на 80 години любов“. „Ще има ретроспекция, организирана от кино „Одеон“. Панорамата включва 5-те любими филма на Стефан Данаилов, които той избира сред 150. Продължаваме с ретроспекция на най-големите му партньорства – с Виолета Гиндева, Невена Коканова, Цветана Манева и други“. Филмът „Ламбо от София“ пък ще е режисиран от Роси Обрешкова, а на 6 декември в кино „Одеон“ ще бъде представена книгата ми – „Игра на живот“. Тя е втората, която правя за Стефан Данаилов. На 9 декември в Народния театър ще бъде изигран спектакъла „Години любов“, съобщи още Георги Тошев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории