Андролова: Радев дроби БСП като бисквити в мляко! Ще остави Корнелия по къси чорапки

корнелия нинова румен радев мандат

Хм, Калоян Методиев повече от много ненавижда Радев. Този президент като никой друг досега разрази конфликт между всички възможни партии по логиката на всички възможни причини. Но в основата си множеството причини се свиват до една точка на сгъстяване – властта като дрога. Радев не иска да има някаква власт. Радев иска да Е властта! Ще посвети следващите няколко години, за да произведе заготовка за работеща партия.

Досега наблюдаваме пробите и грешките му. Някои от грешките му щяха да съборят държавата, имам предвид отрочетата Асен и Кирил. Корнелия най-после осъзна, че Радев й е естествен враг по силата на общата политическа територия. Част от своята сила Радев изгради върху слабостта на Корнелия и сега той дроби партията й като бисквити в топло мляко. Вътрешните врагове на Корнелия не можаха да я довършат, но Радев ще я остави по къси чорапки.

Преди време често пишех за това, че дребнавостта й и липсата на интелигентна стратегия ще наострят оръжието на Радев. Че БСП произвежда Радев за сметка на собствената си тъкан. Че ако Корнелия не промени схемата си на отлюспване, ще остане с пет зърна леща, които дори няма да може да търгува, а излишни камъчета като Явор Божанков ще й дразнят в обувката, докато й разясняват (на нея) каква партия трябва да е БСП…

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова