ШОК! Лидерът на СДС разтревожен: По-скоро предстоят избори, отколкото правителство

румен-христов-1280x861

„Емоциите са силни, окопите – дълбоки и по-скоро предстоят избори, отколкото правителство.”. Това заяви пред БНР Румен Христов, лидер на СДС, депутат от ГЕРБ – СДС.

„Знаем в какво състояние е България, затова търсим да намерим нещата, които ни обединяват”, уточни Христов, който е бивш административен секретар на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

По думите му от парламентарната група на ГЕРБ са разгледали подробно точките, предложени от ПП. „Но има една точка, която, ако бъде изпълнена, останалите няма да могат. На срещата с ПП ще имаме енергиен, финансов, социален експерти, ще присъства и председателят на парламентарната група“, обясни Христов.

По думите му като първа политическа сила ГЕРБ – СДС са натоварени с големи очаквания, „затова се прави всичко възможно за съставяне на правителство. Могат да бъдат направени крачки, ако се търси общото“.

„Имахме национален съвет на демократичните сили и решихме, че трябва да се направят всички възможни стъпки в посока на съставяне на правителство. Второ е решението – ако не постигнем съгласие за коалиционно правителство, да изготвим структурен състав на Министерски съвет и да го внесем в парламента. Това означава поемане на отговорност, това означава правителство на малцинството. Не бива да се бяга от отговорност в такъв тежък момент“, обясни Христов.