Фандъкова се развилня! Наказа жестоко фирмата за допуснато увреждане на жълти павета

жълти павета

Глоба от 100 000 лв. се налага на „Трейс Груп Холд“ от Столична община за допуснато увреждане на жълти павета при ремонта на Зона 4 от градския център, съобщиха от Столична община.

След подаден сигнал за умишлено счупване на цяло керамично паве от строителен работник е съставен констативен акт от кметството. Наказателното постановление ще бъде издадено по чл. 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, тъй като той предвижда по-високи глоби за повреждане от Закона за културното наследство.

Жълтите павета, които са положени в центъра на София в началото на ХХ век, са обявени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна ценност през 2016 г. със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичния общински съвет. За допуснатото умишлено увреждане кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова изпраща сигнал и до Софийската градска прокуратура, добавиха от „Московска” 33.

Глобяването на фирмата идва броени дни, след лъсването на проблема с ремонта на жълтите павета. В края на юли започна пренареждането им като част от ремонта на Зона 4 от центъра на София, който приключи в средата на септември. Малко след това обаче се появиха проблеми, в някои участъци паветата се разместиха. Тогава Фандъкова заяви, че „в участъците, в които има размествания, ще се пренареждат паветата дотогава, докато се наредят като хората – колкото пъти трябва, толкова пъти ще ги пренареждат“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории