Потрес: ВКС отмени доживотния затвор на Викторио, убил бебето Никол и майка му Дарина

виторио

Тридесет години затвор за Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка Никол, а часове преди това и приятелката си Дарина Министерска. Трагедията се разигра на 29 октомври 2018 г.

Това е присъдата, която му е дал Върховният касационен съд, предава Lupa.bg. Решението все още не е публикувано в системата на съда.

Викторио Александров е в софийския затвор. Той получи доживотна присъда от Софийския апелативен съд, преди това обаче Софийският градски съд му даде 20 години затвор за двете убийства.

На първа инстанция прокурор Детелин Георгиев поиска Викторио да остане до края на живота си зад решетките. Според него присъдата на СГС „е неправилна и несправедлива, поради което следва да се измени и подсъдимият Александров следва да бъде признат за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение и размерът на санкцията да бъде завишен до най-тежкото предвидено в закона наказание, а именно „ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА“.

Безспорен е фактът, че Викторио има силно развита психопатия. Психиатрите по делото няколко пъти заявиха, че той не подлежи на поправяне. Голям манипулатор е, не изпитва състрадание и е готов на всичко. Въпреки това съдия Иван Коев пощади убиеца. В мотивите си той пише, че тепърва ще има възможност да развива своя потенциал.

Експеримент в Англия доказва, че психопатията не се лекува. Били събрани в затвор престъпници психопати. Години наред били правени опити да бъдат променени. Тези, които уж се били поправили, излизайки от затвора, веднага извършвали убийство. Причината за това е, че проблемът за психопатите е в хората, а не в тях, обясняват учени.

По-късно във фейсбус на страницата на майката на убитата Дарина Ваня Министерска заваляха коментари за несправедливо намалената присъда на Викторио. Хората заподозряха, че съдебният състав е корумпиран и заради това са изменили наказанието.