Председателят на КЕВР с кърваво писмо до Топлофикация София: Имате три дни…

кевр иван иванов

Комисията за енергийно и водно регулиране дава три дни на столичната топлофикация да каже в какъв срок клиентите се получат коригираща фактури с отразена ставка от 9% ДДС, вместо 20 на сто в изравнителните сметки, предава 24 часа.

Нареждането е на председателя на КЕВР Иван Иванов и е заради високия обществен интерес и слез получени запитвания.

Изискат за разяснения и за начина, по който дружеството ще информира клиентите за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% ДДС и 9% ДДС.

Комисията очаква от „Топлофикация София“ изчерпателна информация за броя на клиентите, засегнати от корекции на фактурите, в които е отразена годишната изравнителна сметка, както и каква е общата стойност на направените корекции.

Допълнително дружеството трябва да даде разяснения и по въпроса на кои фактури, на какво основание и в кои случаи ще бъдат начислявани лихви за просрочие.

Освен поисканата информация „Топлофикация София“ трябва да представи на регулатора образец на фактурa, в която да бъде ясно посочен начинът, по който клиентите ще бъдат информирани за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% ДДС и 9% ДДС.

Цялата необходима информация трябва да бъде предоставена от „Топлофикация София“ ЕАД в тридневен срок, се посочва в писмото на председателя на КЕВР до изпълнителния директор на дружеството Александър Александров.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории