Окончателно! Столичната община реши: Безплатен столичен градски транспорт получават…

метро

Столичният градски транспорт ще бъде безплатен за украинските бежанци до края на войната. Това решиха общинските съветници днес.

След началото на инвазията в Украйна, СОС реши да направи безплатен градския транспорт за бежанците в срок от три месеца. По-късно той беше удължен на четири и предстои да изтече през октомври.

До края на военните действия е новият срок на решението. То бе прието с 31 гласа „за“. Трима съветници се обявиха против, други девет гласуваха „въздържал се“.

По-рано предложението беше прието и на заседание на комисията по транспорт. Возенето за украинците е безплатно срещу предоставяне на паспорт и/или регистрационна карта, съдържаща личен номер на чужденец.

Безвъзмездно остава и ползването на помещението, където в момента е разположен хуманитарния център на организацията „Мати Украйна“.

На мястото се се събират и разпределят хранителни и битови продукти, дрехи, хигиенни материали, термо одеала, лекарства, медицински медикаменти и всякакви други вещи от първа необходимост.

Имотът е общински, намира се на ул. „Царибродска“ и също ще се предостави безвъзмездно до края на войната.

Решението се прие с 37 гласа „за“, 3 „против“ и 8 „въздържал се“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории