Настръхващо! Братът на Елена Йончева – участник в катастрофа със загинал моторист?!

Елена Йончева _21042017_1

Братът на Елена Йончева Иван е катастрофирал на 22 август в Монтана. При сблъсъка е загинал неправоспособен моторист, ранена е жена и детето й. Информацията бе потвърдена от източници в МВР и прокуратурата.

От вътрешното ведомство имат официално съобщение за случая без имена: На 22.08.2022 г. около 20:00 ч. на изхода на гр. Монтана при кръстовище с път II-81, 54 г. водач на МПС от гр. София, извършва маневра ляв завой и отнема предимство на движещия се от гр. Монтана в посока град Лом мотоциклет, управляван от неправоспособният 39 г. водач от град Козлодуй. При настъпилото ПТП мотоциклетистът загива на място. В резултат на удара пътуващите на задната седалка в автомобила 27 г. жителка от с. Винище и 9 г. й син получават наранявания и са приети в МБАЛ „д-р Стамен Илиев“, като майката е с опасност за живота, а момчето е с комоцио, без опасност за живота. Водачът на МПС-то е изпробван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Иван Йончев живее в София, но има еко кравеферма край Монтана и често пътува дотам, казват местните.

„Разследват катастрофата в Монтана, при която е загинал мотоциклетист от Козлодуй. Назначени са медицинска и съдебнотехническа експертизи“, уточни пред „24 часа“ прокурор Лилия Илиева, говорител на Окръжна прокуратура в Монтана. „Търсим кой е виновният при това ПТП със смъртен случай“, каза тя.

„Мотоциклетистът, блъснат от столичанин, е загинал на място. Трагичният инцидент станал на 22 август към 20 часа при ляв завой на пътя II_81 в района на надлеза на изхода от Монтана към Лом. Зад волана на „Ауди 80“ бил 54-годишният И. Н. Й . В автомобила пътували и 27- годишна жена и 9- годишният й син. Те са ранени при сблъсъка – жената е в тежко състояние, детето е с комоцио, били откарани в монтанската болница. Мотоциклетистът без книжка е от Козлодуй, карал мотор „Хонда“. Той е 39- годишен с инициали К.П.С. Водачът на лекия автомобил е изпробван за алкохол и наркотични вещества. Пробите му са отрицателни. По случая е заведено досъдебно производство“, съобщи още прокурорката.

Братът на евродепутатката е на тази възраст и има същите инициали – И.Н.Й. Второто му име е Николов.

Засега Иван Йончев не е обвинен.