Наглост до небесата! Ромът, стрелял по месо и убил двама на сватба в Нова Загора, побесня в съда

рушид рушид

Рушид Рушид на 39 години, обвинен в умишлено убийство на две лица /двама мъже на възраст 65 г. и 31 г./, обжалва мярката за неотклонение “задържане под стража“ пред Апелативен съд – Бургас.

Престъплението е извършено на 26.08.2022г. в гр.Нова Загора. Жертвите са Васил Кунгалов на 65г. и Петър Петров на 31г. Убийствата са извършени по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.

По време на разследването е установено, че убийствата са извършени, посредством множество изстрели, произведени с пистолет и ловна пушка. Жена на около 30 години загуби ръката си, която е била ампутирана. Сред пострадалите е и 16-годишно момче, ранено в бедрото, пише Булфото.

Загиналите и ранените са представители на един от големите ромски родове с жилища в квартал „Шести“, повечето от представителите на фамилията са гастарбайтери, някои имали и фирми за превоз на работници до Германия.

Родът се събрал в петък на сватба, докато вървяла веселбата неколцина от най-младите се оплакали, че са ругани и обиждани в социалната мрежа от представители на рода на Рушид. Изпитият алкохол и избухнала междувременно разпра за местна елитна проститутка допълнително повишили градуса на напрежението, към дома на Рушид поела тълпа от над 40 мъже и жени, които поискали разплата за нанесената им обида.

Според запознати домакинът е имал предварителна готовност за вендета и посрещнал тълпата с изстрел първо във въздуха, след което започнал да стреля на месо.