КОШМАР! Димитровград е обгазен, нормите на серен диоксид са инфарктно високи

тец бобов дол

Превишение за допустимите норми на серен диоксид във въздуха на Димитровград е регистрирано вчера в 10 часа. Замърсяването е регистрирано от станция „Раковски“ на РИОСВ- Хасково. Според ежедневния бюлетин за състоянието на въздуха, то се дължи емисии от ТЕЦ „Марица Изток“ – Гълъбово. Така е отразено в ежедневния бюлетин на МОСВ, показа проверка на Марица. От него става ясно, че замърсяване е имало и в Гълъбово. Това подкрепя тезата на димитровградската ЕЦ, че причина за замърсяването е и преносът на емисии от големия комплекс в Старозагорско.

Това е 11- тото за тази година превишение на средночасовата норма на нивото на серен диоксид, коментира юристът на ТЕЦ „Марица-3“ Юлиян Семерджиев. В централата също има системи за следене на качеството на въздуха. Освен в 10 часа вчера, още два последователни часа имаше високи нива. Остават още 13 превишения до допустимите 24 за една година, допълва той.

ТЕЦ „Марица 3“ не работи от 2 септември, каза още той. Обществеността в димитровград трябва да знае фактите, нека РИОСВ да уведоми кой ще понесе отговорност за регистрираното превишение, на кого са дадени предписания и чия дейност ще бъде спряна, коментира още Семерджиев.

Ние не отказваме да понесем своята отговорност, но тя трябва да е справедливо определена, спрямо нашият принос за качеството на атмосферния въздух на Димитровград, допълни още той


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории