СДС: Гонят ни от емблематичната ни сграда! Това е умишлена атака от БСП

румен христов

Умишлена атака от страна на БСП видя СДС в действията на служебния правосъден министър Крум Зарков, който е член на социалистическата партия, заради намерението му емблематичната сграда на десните на столичната “Раковски” 134 да бъде дадена за централа на европейските прокурори.

За всичко, което сме направили, сега ни гонят от една символична сграда, за която на всичко отгоре си плащаме наем, коментира лидерът на СДС Румен Христов пред журналисти.

Може ли г-н Зарков да ни информира дали неговата любима партия БСП си плаща редовно наема за “Позитано 20”. Това ли е най-важната му задача като служебен министър – да изгони най-старата демократична партия с невъзможност тя да се върне в тази сграда, запита Христов. Той заподозря, че това било и част от кампанията на Зарков да бъде избран за следващ председател на БСП.

Нямаме основание да смятаме, че не трябва да се прави ремонт. Договорката ни беше да ни се посочи помощение, в което да отидем, докато трае той. Това не се случи и затова сме в насипно състояние, обясни още Христов.

Според главния секретар на партията Илия Лазаров зданието се намира в окаяно състояние от последните поне 6-7 години.

Парното се спука, половината от прозорците не се отварят, от сградата падат парчета. За да сме коректни към хората и държавата, сме направили съответните преписки. Искали сме от областната администрация през годините да направим ремонт за сметка на наема, но тогава не се взе решение, обясни Лазаров. Той разказа, че сградата се нуждае от капиталов ремонт, който ще продължи минимум година и половина, но предупреди, че предвид стандартите за ремонт у нас най-вероятно обновлението ще се проточи три години. По тази причина според Лазаров няма как европейските прокурори да се настанят в сградата.

Нашето желание е да се изнесем временно оттук, да се направи капиталов ремонт, и да се върнем, използвайки един етаж, за който ще си плащаме наем, допълни главният секретар на десницата.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории