Борисов: Коалицията сама се свали! ,,Промяната“ помежду си се дерат и изкарват кирливите ризи

бойко борисов

Време е да сложим край на промяната! Така членовете и симпатизантите на ГЕРБ от Монтана приветстваха лидера на партията и ръководството, които се събраха днес в „столицата“ на Северозападна България.

Росица Кирова взе думата и заяви, че цялата кампания на ПП – от изборите до управлението на държавата са били основани на лъжа. „Само с ентусиазъм не става. Има добри хора, за съседи, но не стават за управление. Просто Кирчо показа, че нещата не са толкова прости, колкото е самият той. Това, което ни донесе, ще плащаме всички през следващите няколко години“, заяви тя.

Кирова изтъкна, че Борисов е бил първият държавник, „направил нещо съществено за Северозапада“: „Той изпълни своя ангажимент по начин, на който могат да му завидят много държавници. Затова спечели във Види,н Враца и Монтана една огромна маса от хора, които винаги ще чу бъдат благодарни и ще го подкрепят, за да може да довърши онова, което започна в края на третия си мандат“.

Залата отвърна с възгласи: „Избори!“.

Лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев изтъкна на свой ред: „Да, мина вотът на недоверие. Да, това е първото правителство в демократичната ни история, което падна с вот на недоверие. А до там се стигна, защото то е некадърно, защото не се справи с кризите, защото всички ние обедняваме, защото Младежката организация на ГЕРБ се оказа виновна за цените по бензиностанциите. Държава, в която управлението превърна в свой слоган, че „Корупция е всяка далавера, в която не участвам аз“, значи е сбъркала някъде много дълбоко в своето развитие“.

Той изтъкна, че заслугата Западните Балкани да станат част от Европа е заслуга на „господин Борисов, ГЕРБ и никой друг“.

Георгиев коментира интервюто на Кирил Петков пред „Гардиън“, в което той казва: „Да не дойдат сакън служебните на Радев, защото ще спрат доставките за Полша“. „Ама кои доставки, уважаеми бивш премиер? Единствените доставки, които биха могли да бъдат, са през Полша към Украйна“, заяви Георг Георгиев.

„Не, това не е добре за държавата. Ние сме отговорни хора, които знаят, че когато дадат обещания и поемат ангажименти, ще ги спазят. Затова ние ще ви обещаем онова спокойствие и онзи стандарт, които имахте преди години. И помнете – с победата не се изчерпва всичко. Тази победа да бъде актуална поне през следващите 20 години, за да не може това безумие да се върне“, заяви още той.

Деница Сачева приветства залата и благодари за подкрепата и заяви: „Това правителство си отиде заради липса на добра финансова политика и ние всички видяхме провала на Асен Василев като финансов министър. Този човек с фалшиво самочувствие предложи най-лошия бюджет, който сме имали през последните години“.

„Очакват ни избори. Не позволявайте анти ГЕРБ демагогията да ни управлява. Разчитаме на вашата подкрепа. Победа!“, заяви Сачева.

„Гледам ви и ви се радвам. Понеже сте се събрали не само много хора, а хора честни, мислещи. От друга страна ми е болно. Защото ако слушаме някои партийни активисти, това е „сборище на мутри, мафиоти, хайдути и разбойници“. Има ли мафиот тука? Да си вдигне ръката. Не виждам вдигната ръка“, това заяви на свой ред Томислав Дончев.

„Като не можеш да намериш друг аргумент против отбора, който очевидно е по-добър от тебе, не остава нищо друго, освен да му лепнеш някакъв етикет. Това означава, че си стигнал до състояние на безпомощност“, допълни той. Дончев отбеляза, че един ден „безобразията на Промяната ще бъдат отразени в „Събрани съчинения в 12 тома“.

„За да управляваш една партия,трябва да си лидер, да знаеш и да можеш. Но няма да коментирам лидерските дефицити в другите партии. Ние лидер си имаме“, заяви още Томислав Дончев.

Думата взе Бойко Борисов.

„Един виц преди да започнем, политически виц. Защо Борисов и Дончев 20 години карат заедно? Защото Дончев казал – Борисов стоеше винаги по високо от мене. А Дончев отговаря: Дончев виждаше по-далече“.

Той обясни, че кметът Живков е претърпял авария със самолета, с който е трябвало да се върне в България и предаде от негово име приветствията към форума днес.

„Всичко, оказа се, е било само за пари. Корупция! Корупция в правителството! Те говорят само за постове и пари, за нищо друго! Само за това – кой на кого, как и какво да даде и вземе. И аз искам тези млади хора тук като се замислят, да видят всъщност защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, на територията на България, работи на ишлеме. Петролът е руски, най-евтиният, сибирски. И всичко се изнася. И след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев! И ние го повтаряме вече две седмици. Обаче водещи журналисти сякаш този въпрос не ги интересува. А как ще ги интересува като ни крадат 300 милиона на месец! Представяте ли си, колко сте ограбени“, заяви емоционално Борисов.

„Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е на цената, на която беше – плюс-минус стотинки. Питам уважаемите медии когато Кирил Петков казва „Привнесена ми е инфлацията“, питам – откъде ти е привнесена, кой ти я привнесе?“, заяви още той и подчерта категорично: „Ние тая криза нямаше да я допуснем! НЕ помните ли,че срещу милиарди щяха да изкупуват жито. Добре че не го направиха. Зверски пиар! И нула. Олиото 6,70 – а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти „привнесат“ инфлация, като слънчогледът ти е в България“.

„Разбирам, че госпожа Нинова казала, че Радев искал да управлява в сянка, а управляващият да е Кирил Петков. Питам – ако сте знаели за такава подготвяна корупция, защо не сте говорили за нея?! Всички сте в кюпа! И пак се връщам на двата милиарда. Асен Василев е усетил какво ще се случи. Коалицията сама се свали – заради корупция и не даване на пари на едни или други да ги откраднат. А двата милиарда не ги използваха, за да не може служебното правителство на Румен Радев да няма какво да харчи“, коментира Борисов.

„Виждам как медиите се махнаха от Радев, вече не клечат пред президентството“, допълни той.

Борисов отправи остри критики към бюджета на ПП: „Те имат една мантра и викат: „Другите са корумпирани, ние сме честни“. А те помежду си така се дерат, така си изкарват кирливите ризи, че да се каже, че са „чисти и неопетнени“, е обидно“.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза още: „И да не приемат нашето предложение за бюджета, с ясното съзнание, че това е лош бюджет, ще гласувате за всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца, когато има ново правителство, ще направим нова актуализация, ще се балансират нещата. Надявам се дотогава на народа да му дойде повече разум и да се види, както се казва, за какво става въпрос“.