Удар за ЦСКА от Северна Македония! “Червените“ се сблъскват със сериозен проблем на стадиона

цска

ЦСКА – София ще се изправи срещу Македония Гьорче Петров във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, но визитата на “червените” в югозападната ни съседка се очертава да се окаже паметна. Причината за това е стадионът, на който Македония ГП ще приеме родния тим, предава Спортал.

От скопския клуб са посочили, че ще домакинстват на тренировъчния комплекс „Петър Милошевски“, който е официална база на националния тим. Първоначално комплексът се казва Тренировъчен център ФФМ (македонска футболна федерация), но през 2014-а е прекръстен на бившия национален вратар на северномакедонците, който загива при автомобилен инцидент през март същата година.

Капацитетът на основния стадион обаче е едва 2 500 зрители. Това означава, че ако се спази правилото за 5-процентова квота за гостуващи фенове, едва 125 „червени“ привърженицище могат да наблюдават срещата на живо.

Със сигурност от Македония ГП ще искат да намалят влиянието на агитката на българския тим от трибуните, но окончателната бройка билети ще стане ясна едва след разговори между двете ръководства. Очаква се от ЦСКА – София да преговарят за минимум 500 талона за български фенове.