БСП също напуска властта: Без Слави Трифонов не може да има правителство

7 Dni Sofia08.06.2022
георги гьоков асен василев

Сега научавам, че Слави напуска коалицията. Трябва да се събере Коалиционният съвет, ако те не присъстват, трите партии да решат какво ще се прави оттук нататък, каза социалният министър Георги Гьоков след парламентарна комисия по труда и  социалната политика.

„Няма да има правителството, ако ИТН излязат от коалицията. Изненада ме позицията на Слави Трифонов“ категоричен бе Гьоков. След Слави Трифонов може би заседание на БСП ще реши какво правим ние оттук нататък, каза министърът.

Има коалиционно споразумение. За Северна Македония не мисля, че има проблем, там не се е случило нищо, което не е в коалиционното споразумение, смята той.

По думите му за Северна Македония нещата вървят в посока, че ако Македония спази записаните условия в договора за добросъседство, няма да сме против влизането й в Европейския съюз.

Според него може да има правителство на малцинството. „Дори една партия да управлява и да търси подкрепи за различни политики. Доколко е удачно това за България обаче“, каза министърът.

Голямата е вероятността от предсрочни избори смята още Гьоков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории