Мощен удар на ГДБОП в София: На оживено кръстовище натръшкаха четирима престъпници

полиция гдбоп

Антимафиоти предотвратиха незаконна сделка с движими културни ценности, научи БТА. За акцията потвърдиха от МВР. Оперативна информация за сделката постъпила в четвъртък. Служителите на ГДБОП задържали около 14:00 ч. на бул. „Ал. Стамболийски“ в района на кръстовището с бул. „Христо Ботев“ в София четирима души.

В автомобил антимафиотите намерили шест антични монети, две от тях – от жълт метал, а четири – от сребрист. Впоследствие е задържано още едно лице в Стара Загора, имащо пряко отношение към престъпната дейност.

Претърсени са още седем жилища и два автомобила – собственост на задържаните. В село Цар Калояново, общ. Пловдив, в помещение, стопанисвано от едно от лицата, е намерена работилница с две матрици за изготвяне на фалшиви антични монети.

В жилището на второто лице в Харманли са намерени седем матрици за изготвяне на фалшиви антични монети и четири предмета, имащи белези на културни ценности. В жилището на третото лице в Симеоновград са намерени 13 боеприпаса, пет предмета с белези на културни ценности, три металотърсача и шест пити за тях.