Жесток скандал в парламента! Дани Каназирева попиля Нинова: Лъжете за колекторските фирми

дани каназирева

Скандал разтресе парламента. Дани Каназирева от ГЕРБ нападна остро вицепремиера Корнелия Нинова, която е вносител на гледания на първо четене законопроект за колекторските фирми.

Вицепремиерът Корнелия Нинова каза като вносител, че между първо и второ четене може да има промени, но става дума за 4 милиарда лева от сивата икономика. Вече с ясен регламент няма да може да се рекетират беззащитните потребители. Вече никой няма да дължи повече по кредити, освен законната лихва.

Според Нинова в секретното деловодство на Народното събрание има информация кой върти тези черни каси с имена, както и констатация, че те представляват заплаха за националната сигурност.

Този законопроект е пълна лъжа, не става дума за банковите задължения и банковите кредити, които се препродават от колекторските фирм. Така създавате монополисти от колекторските фирми, за никакви 4 милиарда лева не става дума, репликира остро Дани Каназирева от ГЕРБ.

Ива Митева от ИТН, които подкрепят закона, също изрази резерви по размера и обхвата на текстовете.

Цончо Ганев от „Възраждане“ каза, че в тази си форма законът е некоректен, защото касае само сделки с телекомите. Защо въобще е нужен в този си вид, попита Ганев.

Само около 16 процента от задълженията са в обхвата на този законопроект, каза още Дани Каназирева. Така само се легитимира дейността на колекторските фирми, които изкупуват задължения от банки, не сме против закон за колекторските фирми. Не е предвидена дори възможността на потребителя сам да изкупи дълга си, каза Каназирева. Тя подчерта още, че и досега насилието и натискът не са разрешени законово сега.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории