Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Треньорът на ЦСКА Пардю с много колебания преди финала за Купата

алън пардю

Треньорът на ЦСКА – София Алън Пардю все още не е напълно наясно със стартовия състав за неделния финал на SESAME Купа на България срещу Левски, пише Тема Спорт.

До последно той ще се чуди кой да застане под рамката, като към момента с по-големи шансове е Густаво Бусато. Освен това бившият мениджър на Уест Хем, Нюкасъл и Кристъл Палас умува дали да не използва Амос Юга в центъра на защитата. Африканският халф пропусна последните две срещи на тима заради наказание и не е бил на терена от 21 април.

Въпреки това той със сигурност ще започне като титуляр, но все още не е ясно дали ще е част от ариергарда, или ще действа в предмостието на отбраната. Юга игра като централен защитник в последното вечно дерби (0:0 на 17 април) по принуда, тъй като Томас Лам бе в Нидерландия заради раждането на сина си. Юга се представи на високо ниво, като действаше много стабилно в партньорство с Мено Кох.

С добро позициониране компенсира липсата на скорост, а се понрави и с активността си при изнасянето на топката. Юга игра добре като централен бранител и в първия двубой със Славия за купата, спечелен с 2:0.

В същото време Лам е доста колеблив и неубедителен в последните срещи. Именно той сгреши при попадението за Славия в последния мач на армейците, когато опита да се предпази при несполучлив удар на Радослав Кирилов и позволи на крилото на белите отново да стигне до топката и да преодолее Бусато.

Ако Пардю заложи на Лам за партньор на Кох, в средата на терена ще действат Юга и Жеферсон. А в случай че африканецът бъде върнат в по-задни позиции, до Жеферсон в средата на терена ще се избира между Мухар и Лам. Отляво и отдясно на защитата ще действат съответно Мазику и Турицов, а пред тях – Гарсес и Йомов.