Само в 7DniSofia.bg

Кошмар! Нещо тревожно се случва с имoтитe нa pycнaцитe и yĸpaинцитe пo мopeтo

море

Фирмите, които стопанисват и поддържат имоти на руснаци и украинци по Българското Черноморие, не могат да си получат парите за предоставената услуга. Това алармираха запознати, пред агенция Фар, цитирана от money.bg.

Заради банковите рестрикции към Русия и военните действия в Украйна няма как на фирмите да бъдат преведени таксите от руснаците, ситуацията се усложнява още повече заради евентуалната неплатежоспособност на украинците – бежанци.
От една страна, санкциите на ЕС влияят негативно на поддържащите български фирми, а от друга – препоръката на Русия да се насочат за почивка към Турция вместо България, затрудняват руснаците с имоти у нас, които правят сложни комбинации, за да се доберат до имотите си.

Заради забраната за полети руснаците с имоти в България обикновено пътуват през Турция, което оскъпява значително посещенията им.

Проблемът със затрудненото пътуване, а от там и продажбата на българските имоти на руснаци започна още с началото на ковид кризата и ограниченията, свързани с нея.

Хора от бизнеса с имоти, които са наясно и със стопанисването на апартаменти на чужденци смятат, че няма проблем. От години се практикува, особено по време на ковид кризата, в момента, в който се появят собствениците, да им се искат парите за стопанисване.

„Обикновено става дума за по осем евро на квадратен метър на месец. Така че сумата се заформя около 480 – 500 евро. Писмата започват да се изпращат към собствениците на апартаменти още от февруари, но се знае, че хората си плащат като дойдат тук“, казва брокер на имоти от Бургас.

Той е на мнение, че така ще се практикува и в настоящата ситуация.

Що се касае до електрическата енергия, ако собствениците на имоти не платят сметките си от ЕВН им спират тока и го включват след като сумите бъдат платени. С водата обаче има проблем – в един частен случай в Слънчев бряг дори се стигнало дотам, че на неплащащи собственици водомерите били премахнати.

Обичайно поддръжката се извършва от фирмата, която е собственик на сградата, много рядко се наема друга фирма, която да се занимава точно с това. При втория случай се знае, че това е съпътстваща дейност.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории