Борисов: От 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България

articles__25736476e9f4269ca41c1e7a85decd8e

„Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора”, каза лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов близо до Приморско.

По повод спирането на синьото гориво от Русия към България, Борисов заяви:

„Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори, подменихме десетки – най-добрите, с най-мощните, американски, най-добрата фирма, за да може да вкарваме от Турция и от България в Турция, в Гърция, В Румъния, в Сърбия – 100 % диверсификация. На 31 декември тази година трябваше да е готова и гръцката връзка. Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България. Не го казвам с лошо чувство – заради тези некомпетентни хора, които случайно попаднаха в управлението, българите ще платят страховити цени”. Борисов заяви, че ако е бил на власт с министър Делян Добре досега да е пратил в Гърция и да са сложили банкова гаранция.

„Днес ние може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, от всякъде. Но трябва сега да има мислещ министър. А когато прякорът му е Кеша, той не е отишъл да си резервира капацитет”, каза още Борисов и допълни: „България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания”. Той категорично заяви, че няма смисъл от предсрочни избори: „Държавната пара ми се свиди, половин милиард похарчихме за избори. Виждам най-сетне президентът Радев, това което ни натресе, да си го отзове, да събере политическата класа, лидерите, тези, които знаят и могат, да им постави задача и в рамите на този парламент е най-добре. ГЕРБ все им е виновен, че не си плащат сметката”.

По темата с предстоящата визита на българската правителствена делегация в Украйна Бойко Борисов заяви: „Днес ще отидат в Киев да похарчат милиони за селфита, да се снимат със Зеленски. БСП не отиват, защото работят, изнасят оръжие”, категоричен бе той.

Според него „полезният ход е веднага да си отиват и да идва компетентен човек, който още днес да реши въпроса”.