Голям срам за Нова! Дръпна микрофона на стачкуващи, за да не се чуе, че Пеевски е…

7 Dni Sofia11.08.2017
делян пеевски

Държавата застава зад работниците и „Дунарит“АД, като дружество, което е изключително важно за военно-промишления комплекс на България. Военният завод „Дунарит“ ще продължи да работи и няма да бъдат предприемани действия за затварянето му. Това заяви в Русе министърът на икономиката Емил Караниколов преди негова среща със синдикатите и акционерите на дружеството.

Какво казаха обаче самите работници, Нова телевизия не отрази! Нещо  повече, когато стачкуващите отваряха дума за „душманина“ Пеевски и „медийната му група, работеща срещу завода“, репортерката на Нова си дърпаше микрофона, за да не се чуе нищо в ефир.

Дали това не потвърждава съмненията, че Пеевски ще е бъдещият собственик на Нова телевизия, а в новините отсега му се слагат!?

Иначе министърът припомни проблема с „Дунарит“, който е създаден след повдигнато обвинение на членове на управителното тяло и съгласно законодателството трябва да започне процедура за отнемане на лиценза на завода за производство на военна продукция. Официална информация за повдигнатото обвинение обаче няма. Караниколов увери, че спиране на дейността няма да бъде допуснато.

Членовете на съвета на директорите са подали молби за напускане пред акционерния съвет на дружеството. Това, според министъра, облекчава работата срещу отнемане на лиценза.

Караниколов съобщи, че на среща с премиера по повод проблема с „Дунарит“ е решено да се създаде междуведомствен съвет за военнопромишления комплекс, който да заседава всеки месец и там да се обсъждат и решават бързо най-наболелите проблеми в отрасъла. В междуведомствения съвет ще влизат представители на правителството и на бранша.

Работници и служители от завод „Дунарит“ в Русе излязоха днес за пореден ден на протест срещу процедурата за отнемане на лиценза на фирмата да произвежда военна продукция. Над 1300 души са заплашени да останат без работа, бе оповестено на протеста.

Протестиращите затвориха пътните платна към граничния пункт „Дунав мост“ за около половин час.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.