Ексклузивно! Топ готвачът Дани Спартак фалира, затвори ресторанта

дани спартак

Топ готвачът Дани Спартак фалира. Победителят в първия сезон на Hell’s Kitchen затвори заведението си заради коронавируса.

„Пандемията се отрази жестоко на бизнеса. И не само на нашия. Ние затворихме ресторанта, защото бяхме сравнително нови на пазара и не успяхме да се справим, наложи се да продадем заведението“, каза пред „България Днес“ шеф Спартак.

След като грабна голямата награда от 100 бона през 2018 година, Дани заделя по-голямата част от парите за образованието на сина си Никола, който в момента е на четири години и половина. С другата част отваря ресторант в центъра на София. Заведението отваря врати през 2019 година, след основен ремонт. Дани започва усилена работа в кухнята заедно с друг участник в кулинарното предаване – Светла, с която се сближава по време на снимките.

„Работихме може би около година и тогава обявиха пандемия. Опитахме още половин година да направим нещо, след това продадохме целия бизнес“, допълва кулинарят.

Днес той е категоричен, че не иска да отваря ресторант. Ориентирал се е по-скоро към уличната храна, която е достъпна за повече хора и работата е свързана с по-малко ангажименти. С мъка споделя, че заради работата в заведението веднъж изпуснал рождения ден на сина си.

„Един ресторант изисква много ресурси и много разправии за хората, които не са захващали с подобно нещо. Трябва да мислиш за персонал, за клиенти, общо взето трябва да се съобразяваш с много неща, ако искаш всичко да е наред“, обяснява готвачът.

В момента участва в сутрешното предаване „На кафе“, където приготвя различни вкусотии на Гала заедно със Светла. Ангажиран е със снимките на новия сезон на „Кухнята на ада“, където работи рамо до рамо с шеф Ангелов.

У дома Дани и жена му се редуват в кухнята, като той самия признава, че тя всъщност е по доста по-добра кулинарка от него. Кариерата на Спартак започва много преди шоуто на Виктор Ангелов. Дани е работил във френското посолство у нас като личен готвач на посланика. Приготвял е храна за световноизвестни музикални изпълнители като Енрике Иглесиас, Ерос Рамацоти и Ищар.