Георги от „Сървайвър“: Виждах как хората умират от COVID

сървайвър

„Който още не вярва в COVID, да дойде в реанимацията и да види дали не съществува вирусът. Почти година изкарах в отделението. Виждах как хората се борят, но умираха пред мен.“

Това разкри пред „България Днес“ Георги от „Сървайвър“.

24-годишният мъж е студент по медицина. От януари миналата година работи като болногледач в COVID отделението на Александровска болница. По-късно се прехвърля в реанимацията, където са най-тежките случаи на заразата, обхванала целия свят.

„Не е лесно. Психически е трудно да се издържи. Грижиш се за хората няколко седмици, дори месеци и накрая… те умират. Това действа много демотивиращо. Не може да изкараш много време в отделението. Иначе ще стигнеш до бърнаут“, споделя Георги, който в момента работи в реанимацията на детското отделение в „Пирогов“.

Да участва в „Сървайвър“ е негова мечта. Георги от дете е гледал различните формати – и родни, и чужди. Случайно разбира, че ще се снима български сезон, и се записва за кастинга.

„Там детоксикираш всичко – не само тялото си, но и мислите“, споделя Жорката, който сваля 12 килограма по време на престоя си в състезанието.

Според него храната, която са получавали участниците в шоуто, е била повече, отколкото е очаквал.

„Не чувствах глад – споделя Георги. – Може би от жегата и влагата. Ядях по-малко, за да се почувствам наистина като на „Сървайвър“, казва още той.

Фаворит за победата му е Зоран. По думите на Георги режисьорът има най-големи шансове сред всички участници. Георги стиска палци и на Драго, който се завърна от Острова на изкуплението.

„С част от участниците съм приятел и извън шоуто“, разкрива студентът по медицина.

И добавя, че изживяването му в „Сървайвър“ е едно от най-хубавите в живота му. „Бях почти месец на Филипините. Видях друга култура, друг свят. Заредих се с много енергия.“