Страховита прогноза! Григорова: Инфлацията може да надскочи 10%, ситуацията ще се влоши

пари

Инфлацията може да надскочи и 10%, тъй като февруари 2022 г. към февруари 2021 г. – за една година, инфлацията вече е 10%. Ако ситуацията се усложнява, а тя ще се усложнява, очевидно е, че ще надскочи 10%. Никой не знае обаче с колко. Това коментира в студиото на Нова тв тази сутрин икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

За съжаление, всичко у нас поскъпва и ще продължи да поскъпва, тъй като нашите вътрешни цени зависят и от международните такива, и от войната в Украйна, каза Григорова.

„Ясно е, че първо горивата идват от Русия, второ ние сме зависими от този регион и по отношение на торовете. Това неизменно ще се отрази на производителите на зеленчуци и плодове”, каза още тя в студиото на „Събуди се”.

„В крайна сметка ние се намираме в свят, който е обвързан и докато веригите на доставки не се стабилизират, а оттам и цените – няма как да знаем точно какво ще се случи, но със сигурност ситуацията ще се влоши”, добави тя.

„Това, което ние можем да направим на национално ниво, е да предприемем сериозни мерки, така че да гарантираме минималното оцеляване на населението”, категорична бе Ваня Григорова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории