Андрей Райчев: Рашков унизи трима души и храни тълпата! Лъже ви! А се готви за още арести…

7 Dni Sofia23.03.2022
андрей  райчев

Забелязвате ли, че се говори за „Прокуратурата“. Ако толкова хора си мислят, че ако Гешев напусне прокуратурата, всичко ще е наред, се лъжат. Това говорене трябва да престане, не може да се заклеймява институцията.

Това заяви социалният психолог Росен Йорданов в ефира на „Здравей, България“.

Според него прокуратурата не е имала никакви нови факти, за да извършва процесуално-следствени действия. Явно сега, за да се спази закона, поне ще се мине официално по правилните законови пътища.

„Около 6-7 месеца управляваше Радев, а вече от няколко месеца е Петков. Къде обаче е прокуратурата през това време“, запита другият гост в студиото социологът Андрей Райчев.

Появява се нещо, което е отвратително. Замяна на правосъдие със символично насилие. Арестуваме просто хора, които мразим. Рашков се хвали, че направил нещо, ама какво направи? Унизи една жена и двама мъже за голяма радост на тълпата, която обича да гледа зрелища с богати хора„, каза Райчев.

По думите му ни пробутват менте правосъдие: „Не се справят с правосъдната реформа. Същото беше с Луканов. Същото правеше и Цветанов“, каза Райчев.

Според него нищо не е започнато. „Лъжат ви! Аз съм сериозно „за“ да има реформа в правосъдието, но не това е начинът“, категоричен е той.

„Вчера чух, че е имало план за нови арести, включително и кмет на голям град“, хвърли бомбата Райчев.

Според Йорданов случващото се е много опасно за обществото: „Има пряка връзка между доверието на хората в едно общество, това към институциите и щастието им“, каза той.