Отвратително! Български фирми крадат местата на безработни и инвалиди, за да лапат европроекти!

Пари корупция

Българския манталитет и простотия не знаят своите граници! В това се убедихме за пореден път, след като попаднахме на пост във фейсбук групата „Фрийлансъри (свободни професии)“  който гласи:

„Търсим хора от София, които поне 6 месеца не са били на трудов договор, за да ги назначим фиктивно на работа (всичко е законно и с трудов договор) по европейска програма за заетост. Такива с телк или социално слаби са с предимство. В замяна ще получавате осигуровки за 1 година и по 100 лева на месец.“ 

Как всичко е „законно“ не става ясно, но по всичко личи, че въпросната фирма се опитва да усвои пари от европроект, който от своя страна предоставя на работодателя 75% от заплатата на наетите служители с цел стимулиране на работодателите и намаляване на безработицата.

Отпуснатите места за целия проект са изключително малко, около 800-850 и подобни кражби просто обезсмислят цялото начинание. По този начин те буквално крадат работните места на хора, които наистина имат нужда от работа за да издържат себе си и семействата си.

На въпрос под публикацията „защо държат хората да са от София„, отговарят така: Ако дойдат на проверка ще трябва да можем да покажем този човек.

Това е една наистина грозна постъпка и силно се надяваме компетентните органи да се отнесат сериозно!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории