УДАР: Полицаи подкараха мнима врачка, стъжнила живота на десетки българи, отмъкнала 120 000лв.

полиция

Жителка на варненско село, завлякла десетки чрез заблуда за разваляне на магии и гадаене задържаха пловдивски полицаи. Измамницата успяла да измъкне 120 000 лева, като най-малката сума, която вземала, била 250 лева, а най-голямата – 10 000, съобщава 24 часа.

Сложила си реклама в интернет и се провъзгласила за маг. На посочен от нея телефон клиентите получавали инструкции за предварително плащане на услугите. Мнозина се хванали на въдицата й и превеждали парите. След това контактът прекъсвал. Впоследствие се оказало, че разговорите не били водени с гадателката, а снимката й била поставена за заблуда.

Службите успели да влязат в дирите й и открили измамницата, която се оказала жителка на варненско село. Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на измамната й схема станали голям брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лева.
С полицейска заповед извършителката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция“. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.