НА МОТИКА: Пияна шофьорка, возила детето си, помля три коли и прегази пешеходец

полиция

33-годишна жителка на Стара Загора е причинила сериозни повреди по три паркирани леки автомобила и е ранила пешеходец по време на инцидент по улица „Боруйград“, след което е направила опит да напусне местопроизшествието, пише Телеграф. Автомобилът БМВ, зад чийто волан е била вече глобяваната за пътно произшествие Н.П. е бил спрян за проверка от полицаи, на които направило впечатление, че предната лайсна на колата се влачи по асфалта.

При направения тест с алкодрегер станало ясно, че Н.П. е с 3 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. На задната седалка на колата е бил 8-годишният син на младата жена. Инцидентът е станал около 02,45 часа на 27 февруари, пострадалият 43-годишен пешеходец е откаран в болницата със счупен крак и политравми по тялото, но без пряка опасност за живота му.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора са образувани две досъдебни производства: за шофиране след употреба на алкохол и за причиняване на пътнотранспортно произшествие с нанесена средна телесна повреда. Предстои обединяването на двете производства и повдигане на обвинение на виновната, което се очаква да стане на 4 март, тогава ще се определи и постоянната мярка за неотклонение. Първоначалният срок на разследване е двумесечен.