Брутално! Погнаха 14-годишен хулиган, качил клип с кроше в лицето на мъж

полиция

Две преписки е образувала габровската полиция срещу 14-годишен хулиган, който се похвалил с клип в ТikTok как забива кроше в лицето на мъж, без да е провокиран по никакъв начин. Действието се развива посред бял ден в центъра на Габрово, зад църквата „Успение на Пресвета Богородица“. Видеото с агресията бе споделено в една от местните фейсбук групи и предизвика вълна от възмущение. То вече е недостъпно.

От ОДМВР съобщиха, че по повод публикувания клип за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди, в РУ Габрово е заведена преписка за извършено престъпление по чл.131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс. В резултат от проведените незабавни действия, на 21 февруари е установен извършителят деянието – 14-годишен ученик, известен на органите на МВР. Пострадал от престъплението е 41-годишен габровец. Материалите по преписката са изпратени по компетентност в Районна прокуратура Габрово.

Допълнително е установено, че същото момче, заедно с двама свои приятели на 13 и 14 г., в периода 12-13 февруари са извършили кражба на 550 топчета, повреждайки два автомата за топчета, поставени на ул.„Радекца“. Нанесените щети са на стойност 210 лв. Част от вещите, предмет на престъпление, са намерени и иззети. По случая е заведена преписка за извършено престъпление по чл.195 ал.1 т. 2 от Наказателния кодекс.