Тотален разлом във властта на прага на войната! Отказа ли Нинова да отиде при Радев?

румен радев

Тотален разлом е настъпил между президента Румен Радев и вицепремиера и лидер на БСП Корнелия Нинова, алармират източници на ПИК от „Дондуков“ 2 и от „Позитано“ 20.

Конфликтът между двамата идва на прага на войната между Русия и Украйна и необходимостта повече от всичко в този момент българските власти да са обединени и да работят в пълен синхрон.

Въпреки уверенията на премиера Кирил Петков, че това се случва, липсата на вицепремиера Корнелия Нинова на срещата при Румен Радев говори за тотален разлом в отношенията между двамата, което неминуемо се отразява и на работата на управляващите.

Нинова, която като вицепремиер и министър на икономиката, отговаря за военнопромишлените комплекси в страната, задължително трябваше да участва на разговорите при държавния глава, тъй като още сутринта украинския посланик заяви, че ще страната му ще иска военни помощи от България.

Затова и се очакваше вицепремиерката да вземе участие на срещата, където да координира с другите институции действията на военнопромишления комплекс на страната.

Нинова обаче не присъства на „Донудков“ 2, а спекулациите за отсъствието й варират от това, че не е била поканена от Румен Радев, до това, че е отказала поканата, тъй като конфликтът между двамата вече е непреодолим.

Във всички случаи липсата на Корнелия Нинова на днешната извънредна среща е абсолютен скандал във властта, който ще има негативни последствия в опитите страната ни да бъде единна в действията си по темата за войната между Украйна и Русия.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории