ВМРО зове Радев: Спещно въведете карта „Българин“ за сънародниците ни

александър сиди

ВМРО изпрати писмо до президента във връзка с днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което ще се обсъжда ситуацията в Украйна.

В писмото, подписано от съпредседателя на партията Александър Сиди, се настоява държавният глава да предложи на правителството незабавно да предприеме мерки за предоставяне на специален документ – лична карта „Българин“ (зелена карта) за сънародниците ни в Украйна.

„Такова предложение направихме ние от ВМРО в 44-тото НС. Този документ ще осигури на нашите сънародници възможност за евакуация от държава, в която е възможно да ескалира конфликт, и да се върнат в историческата си родина”, припомня в писмото Сиди.

„Българското правителство трябва максимално бързо да започне кампания сред етническите българи в Украйна, с която да ги запознае с възможността да се върнат да живеят и работят в България. Това би било и стъпка в посока на решаване на демографската криза в България“, напомня Александър Сиди.

„За ВМРО защитата на българите зад граница е кауза. Вярваме, че и за Вас, като държавен глава на всички българи, където и да се намират те по света, също е така. Докажете с действия, че и за държавата е така“, завършва писмото.