Парламентарно бездействие! Политиката на Кирил Петков – кризисен пиар от Диана Дамянова

кирил петков

Държавата потъва и това вече се вижда от всички. Инфлация, цени, енергийна криза, парламентарно бездействие… Външната политика е срината под дъното и продължава да копае. Това обаче няма никакво значение, когато си наел пиарката на Валентин Златев, пише Tribune.

Именно Диана Дамянова е тази, която успя да изстреля Кирил Петков и сие на върха, но да ги задържи там очевидно й е изключително трудно. Усилията да се скриват всички гафове вече са невъзможни, а самата Дамянова изпада в неудобни ситуации когато решава да пише в социалните мрежи.

Биографията на Дамянова е повече от впечатляваща, а политиката никак не й е непозната. Преди да се влее в редиците на КНСБ тя участва в митинги на БЗНС, което й помага да заеме зам.-председателското място в синдикалната организация. След опит да свали покровителя си от поста, Дамянова е изгонена от редиците на КНСБ. Въпреки провалената й репутация тя решава да ползва изградените връзки, а а за издигането й голяма роля изиграват журналистите, с които Дамянова знае отлично как да комуникира. „Журналистите написват точно онова, което ти казваш, ако го кажеш правилно“, смята пиарката на Кирил Петков. По време на приватизацията се сдобива с акции от в. „Труд“, които по-късно продава, за да си наеме офис.

Така Дамянова започва да развива своята пиар агенция. Сред клиентите й са Валентин Златев, по онова време един от най-влиятелните мъже в държавата, Агрохолд, „БРИБАНК“ отново с участие на Златев. Въпросната банка е свързаната и с кръга Олимп, покрай който преди години се завихря истински скандал с участието на Иван Костов. Тактиката й обаче да се оставят медиите да пишат всичко възможно по случая и след това всичко си идва на мястото. Съдейки по биографията й явно добре е „управлявала“ скандалите по онова време, за да бъде възнаградена през 1999 година със зам.-директорски пост в „Лукойл-България“.

Името на Дамянова бе замесено и в скандал от преди години за разпределение на парите за определени медии. Това стана ясно от записи на бившия земеделски министър Мирослав Найденов и сочената за негова любовница Кристина Спасова. Скандалът пък е бил за 50 хиляди лева по европроект за разработка на „Фейсбук“ страница.