Бум на продадени ментета: Тройно е скочил броят на фалшивите зелени сертификати

коронавирус сертификат

Тройно е скочило търсенето на фалшиви зелени сертификати в Пловдивско за коледно-новогодишните празници, научи „Марица“. В средата на декември е регистриран бум по продадени ментета. Хората са търсили неистински документ по няколко причини – за нетрадиционен подарък, за пътуване и за спокойно празнуване в кръчми и ресторанти, споделят информатори на медията ни.

Има и случаи на заявени, но отказани впоследствие фалшификати, тъй като клиентът се разболял от коронавирус и така или иначе след преболедуване ще се сдобие с документ.

Цената на ментетата варира между 200 и 500 лв., в зависимост от бързината, с която са нужни. При ново затягане на мерките заради „Омикрон“ обаче фалшификатите ще поскъпнат, защото търсенето ще се увеличи още, коментират информаторите на „Марица“.

Клиентите са доволни, тъй като сертификатът не се проверява от А до Я за достоверност, а в повечето случай му се „хвърля“ един поглед от служители на съответното заведение, мол или друг търговски обект, изискващ такъв документ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории