Хладилник подпалил 18-етажния блок в Бургас, жителите са шокирани от случилото се

блок бургас

Късо съединение в ел.захранването на хладилник е причина за пожара, разразил се днес по обед в 18-етажен блок в Бургас, съобщиха за „24 часа“ от полицията.

Пламъците лумнали на 6-я етаж в бл.71 в к-с „Лазур“. Огънят е тръгнал от хладилник, изнесен на площадка между два от апратаментите, където били складирани и много други вещи. Именно те се подпалили и опушили кухнята и коридора на едно от жилището. Хладилникът е напълно изгорял.

Веднага след сигнала на място са пратени две коли на пожарната. Огнеборците са били оборудвани и със специализирана стълба за евакуация, но не се наложило да я ползват.

Няма пострадали хора, уточниха от пресцентъра на ОД МВР Бургас. Собственик на най-пострадалото жилището е пенсионер, той е бил изведен навън след потушаването на огъня.

„За щастие няма пострадали хора. Задимяване по етажите е имало, но колегите са отворили всички прозорци на междуетажните плошадки и димът бързо се е разнесъл. Хората са били предупредени да не напускат жилищата си“, коментира пред 24 часа началникът на Първа районна противопожарна служба гл.инспектор Николай Николаев.

Той предупреди, че подобно струпване на вещи между етажите в жилищните блокове е много опасно, защото при пожар се отделя голямо количество дим. Уплашени от дима, хората тръгват да излизат навън, а това може да доведе до задушаване, обясни гл.инспектор Николаев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории