Д-р Иван Димитров, застрелял Плъха: Защо така се ме нарочили крадците?

д-р иван димитров

„Не знам защо така се ме нарочили крадците, за втори път ми влизат в дома и вършат какви ли не простотии.“ Това казва пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който в нощта срещу 2 март 2018 г. застреля с незаконен пистолет крадеца Жоро Джевизов-Плъха, влязъл в работилницата в двора му, за да отмъкне всичко по-ценно. Съдбата прати д-р Иван Димитров на поправителен и на 29 ноември м. г. вечерта друг крадец влезе в имота му, но този път в приземното помещение. Джевизов беше надрусан, а вторият апаш – 37-годишният Георги, доста пиян, и заспал на стълбите, след като опаковал вещите, които си харесал да изнесе. Д-р Димитров бил навън със семейството си и когато се прибрали и видели непознатия мъж, съпругата му се обадила в полицията. Апашът бил заловен, а по-малко от месец по-късно прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу него и се чака насрочване на разпоредителното заседание. Преди да заспи обаче, Георги успял да не само да отараши помещението, а и да се облекчи по голяма нужда, съобщава 24 часа.

Делото за убийството на Плъха още тече, след като веднъж докторът беше оправдан по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана от Окръжния съд в Пловдив, но Апелативният го върна за ново разглеждане. И вторият състав на първоинстанционния съд обяви-р Иван Димитров за невинен, като прие, че той е нямало каква друго да направи, за да се защити, освен да стреля. Твърди се, че Жоро Джевизов хвърлил по него първо нож, а после и метална табела и агресията му не спряла и след първия предупредителен изстрел.

Защитата на лекаря направи опит да намеси втората кражба в делото за убийството на Жоро Джевизов, за да покаже, че този път той не е взел правосъдието в свои ръце, но съставът на Пловдивския апелативен съд, който гледа делото, отказа. Назначи обаче допълнителни експертизи, които трябва да бъдат готови до 27 януари, когато е следващата дата по процеса.

Д-р Иван Димитров твърди, че много съжалява за случилото се във фаталната мартенска нощ през 2018-а. “Много пъти чух “Да застреляш крадец”, но не ставаше дума за кражба, аз защитавах живота си. Всичко стана много бързо, нямах време да мисля. Действах инстинктивно и под много силен стрес. Не съм искал да го убивам, а и през цялото време не съм вярвал, че съм го уцелил”, каза той при второто разглеждане на делото.

След убийството на Плъха в Пловдив имаше масови протести в защита на д-р Иван Димитров, а общественото мнение е на негова страна и до днес.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории