Диян Дичев-Готвача се накичи с трето обвинение, отива на съд за друго престъпление

Image_10516943_302_0

Районната прокуратура в Бургас предаде на съд Диян Дичев – Готвача, станал известен покрай убийствата на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, като близък до извършителя Станимир Рагевски. Предстои районният съд да насрочи дата за разпоредително заседание.

Срещу Дичев е повдигнато трето обвинение – за притежание на наркотици, съобщиха от държавното обвинение. „24 часа“ писа, Диян Дичев бе обвинен за това, че е спомогнал Рагевски, обвинен в две убийства, да избегне наказателно преследване за тези престъпления, но без двамата да са се споразумели за това предварително. Престъплението е осъществено за времето от 29 октомври 2020 г. до 27 август тази година.

Второто обвинение на Дичев е за това, че е придобил и държал пистолет и боеприпаси без надлежно разрешително. Нещо повече, оръжието, което Дичев укрил в мазе към заведението си във Военния клуб в Бургас, е било това, с което са застреляни Бахлова и Юмер.

Последното, трето обвинение е за притежание на наркотици – 5 грама кокаин и 6 гр. коноп. Дрогата е открита в същото помещение, в което е намерен пистолетът и 13 бойни патрона.

От районната прокуратура съобщават, че по време на разследването е установено, че Дичев е спомогнал Рагевски да заличи следите от убийствата на 46-годишната брокерка Бахлова и 28-годишния Мехмед, като е участвал в укриване на труповете, техни вещи, оръжието и куршумите, с които са били убити жертвите.

Прикрити от органите на реда са били фактическото осъществяване на убийствата и техния извършител. Въпреки тежките престъпления, за чието укриване Дичев спомогнал, той ще отговаря за вещно укривателство, за което законът предвижда до 5 г. затвор. По обвинението за наркотиците обаче наказанието е от 2 до 8 г. лишаване от свобода.