Четири манекенки са оковани във вериги, бити и изнасилвани жестоко от бившия моден ас Пламен Митрев! Вилата на ужасите оживя…

7 Dni Sofia02.08.2017
пламен митрев

Близък приятел на бившето комунистическо величие Пенчо Кубадински спасявал от лапите на правосъдието бившия моден ас и продуцент Пламен Митрев близо 20 години. Благодарение на контактите си от миналото в съдебната система бащата на подсъдимия – ген. Митрев, успял да „опъне чадър“ над наследника си и той да не бъде тикнат в пандиза заради отвличането, държането в плен и изнасилването на манекенки.

Приживе възрастният мъж споделял с приятели, че до гуша му дошло да измъква сина си от нелицеприятни женски истории, разкриват набори на Митрев-старши. Според запознати генералът от вече несъществуващите Строителни войски използвал връзките на авера си Кубадински години наред и едва когато възрастният мъж си отишъл от този свят, делото срещу сина му лека-полека започнало да се движи, пише столичен всекидневник.

Двайсет години след престъплението то стигна финал на първа инстанция – Софийски окръжен съд. Предстои произнасянето на още две, за да отиде в историята случаят, прочул се като „Кукла на верига“.

Чудовищното насилие над четири манекенки става през далечната 1997 г. Тогава 39-годишният Пламен Митрев, известен собственик на модна агенция и продуцент на предаването по БНТ „Блясък“, подмамва едно по едно момичетата във вилата си в с. Градец край Костинброд. Примамва ги с обещания за снимки за календари, сесии за реклами на чорапогащи и с договори с агенция „Метрополитен“, открила за модния подиум Клаудия Шифър и още куп лица от „котешката пътека“. Манекенките са на възраст от 18 до 22 години.

Според обвинението в периода между 30 октомври и 8 ноември Митрев с телефонно обаждане ги кани една по една на срещи да подпишат договор. Той е известно лице и манекенките не се усъмняват. Доверяват се на негови приятели, които влизат в ролата на шофьори и ги закарват във вилата на Митрев в Градец. Там красавиците попадат в ада. Сградата е ремонтирана и превърната в садо-мазо затвор. Дръжките на вратите са махнати, някои от прозорците са зазидани, в стените над леглата са забити със скоби вериги. Момичетата са заключени във вилата, вързани голи, бити и изнасилвани по всевъзможни начини, включително с електрошокова палка.

Митрев им заявява, че са негови робини и трябва да се обръщат към него с „господарю“. В къщата са водени клиенти като в публичен дом, за да ползват завързаните на вериги момичета, установяват разследващите. Съпротивата на красавиците е сломена със заплахи, че ако не се подчиняват, лицата им ще бъдат залети със сярна киселина, инжектиране на наркотици, убийства.

Страховитата вила на ужасите е разкрита благодарение на гаджето на едно от отвлечените момичета. Преди да тръгне на среща с Митрев, тя съобщава на приятелка с кого ще се вижда и къде отива. Когато манекенката не се появява на среща с гаджето си, той започва да я търси и звъни на въпросната приятелка. Тя го информира накъде се е запътила красавицата. Заедно със свои близки и ченгета той отива във вилата в Градец. Ченгетата атакуват планинската къща и изтръпват при вида на ужасяващата картина, която се разкрива пред очите им – оковани голи и изтощени от бой и извращения менекенки.

Съдебната сага

Пламен Митрев е вкаран в ареста и вместо бързи присъди за тежки престъпници, с явни доказателства делото е внесено в съда след две години. Той остава в килия една година, след което е пуснат на свобода срещу гаранция. Съдът връща делото на прокуратурата заради процесуални нарушения. Когато отново влиза в съда, се влачи там още цели 17 години. Години наред заседанията се отлагат по различни причини – заболявания на Митрев, смяна на четирима съдии, неявяване на свидетели или адвокати. Процесът стартира едва на двайсетото поред заседание, а приключи преди две седмици с присъда от 14 години затвор за Митрев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории