ГЕРБ непреклонни: Ще бъдем силна опозиция

тома биков

„Радев има влияние в четири от партиите в НС. ГЕРБ вече сме в опозиция, нямаме мнозинство. Не се притесняваме или страхуваме“. Това коментира пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ и изрази надежда в новия НС да се занимават и с важните икономически проблеми, а не само с реваншистки акции. По думите му в 47-ото Народно събрание ГЕРБ ще бъде силна опозиция и партията не се притеснява от ревизия от страна на следващото правителство.

В тази връзка той напомни, че през последните 6 месеца са били подложени на тежки репресии и натиск. „Новото правителство ще има по-скоро геополитически цели – въпросът за Македония и Планът за възстановяване. Виждаме, че някои глобалисти ще отстъпят националния ни интерес“, предупреди Биков.

Иначе той коментира и балотажа на президентския вот, като добави, че едва ли е можело да излъчат по-добър кандидат от Анастас Герджиков. Според него обаче политическата среда в момента не предпоставя за такъв тип кандидатури. По думите му целта на ГЕРБ е била да излъчат послание, да подадат ръка, като същевременно да посочат, че има отчетлива алтернатива на Радев. Според него ДПС си почивали на балотажа на президентските избор, а повод е гласуването на симпатизантите на партията и вота от Турция.

„Тези, които премахнаха ограничението за изборните секции в чужбина, сега отиват да пазят вота в Турция“, коментира Биков, визирайки посещението на Ивайло Мирчев в Истанбул.