Спрягат още един нов за Левски

мъри станимир стоилов

Левски дебне за бразилец №3 в зимната си селекция. Старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов и асистентите му оглеждаха петима играчи от Страната на кафето. Двама от тях вече са уредени да подсилят тима от януари. Става дума за защитника Цунами и централния нападател Велтон, когото в Бразилия наричат Чимбиня. Първият вече е сигурен за Левски, а вторият трябва да подпише в понеделник.

Третото основно име в списъка е Марлон Дъглас де Салес Силва, твърди „Мач Телеграф“. Той е на 24 години и играе като крило и плеймейкър. До края на годината има договор с третодивизионния бразилски Пайсанду, но след това става свободен агент и ще излезе без пари на Левски.

Очаква се до края на годината „сините“ да подпишат договор с Марлон, ако все пак на „Герена“ са сигурни, че той ще помогне на тима и най-важно – клубът ще може да си позволи заплатата му.

В периода 2014-16 г. бразилецът играе за Порто Каруару, а след това преминава във Фламенго Арсоверде. После кариерата му преминава през Спорт Ресифе, Сентрал и Оесте.