Изверги пребиха трудноподвижна баба, прокурор с потресаващи разкрития

capture-20211119-124801

Трудноподвижна баба от село Съединение, Община Сунгурларе, е била зверски пребита в дома си от двама млади мъже. Йовита Григорова от Окръжната прокуратура в Бургас разказа пред Нова телевизия потресаващи подробности за бруталното нападение. Докато единият бияч нанасял удари с ръце и крака по тялото на бабата, другият е тършувал из къщата, за да намери пари, заяви прокурорът.

Нападението е станало в нощта на 12 срещу 13 ноември в едно село, което е близо до Карнобат, но е в Община Сунгурларе, уточни Григорова.

„Двама млади мъже на 23 и на 32 години със сила са влезли в дома на самотно живеещата възрастна жена. Очевидно е имало някакво координиране на действията помежду им“, добави тя.

„Имало е някаква информация, вероятно съвсем относителна, за това, че жената е продала земеделски земи. Отнетата сума е била около 600 лева. Тя е установена частично в мъжете”, разкри прокурорът.

„Възрастната жена е успяла да разпознае двамата обвиняеми. Случилото се е станало в късните часове между 23:00 и 00:00 часа. Нападателите са използвали факта, че жертвата е трудноподвижна и самотно живееща“, уточни тя.

Двама мъже са били задържани за нападението. Повдигнато им обвинение за извършен грабеж.

Мъжете са задържани за 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за налагане най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

Законът предвижда от 3 до 10 години затвор за това престъпление, заяви Йовита Григорова.

„Здравословното състоянието на жената е стабилно. Стресът, ужасът, шокът, който тя е преживяла, не могат да бъдат компенсирани, но няма тежки телесни увреждания. Това е установено с назначената по делото съдебно-медицинска експертиза“, каза още тя.